Říká se, že ve víně je pravda. Bohužel pravdou je, že ne každý dokáže tuhle pravdu najít. Jen poznáváním se člověk dokáže posunout dál. A proto chutnejte, poznávejte vína a nepřestávejte. Jen tak porozumíte.
Vinice je základ všeho. Tak jak k ní budeme přistupovat, tak se nám odvděčí. Jen bláhový by chtěl z mála moc. Tohle ve vinařství neplatí.
Příroda nám ukazuje, co a jak je třeba. Vnímejme ji, naslouchejme a nespěchejme. Tohle je jeden ze základů naší filozofie při výrobě vína.
Každé naše víno je stvořeno pro určitou příležitost. Proto vybírejte lahev vína intuicí nikoliv očima. Případně si nechte doporučit takové víno, které vám přinese radost.
Kabinetní vína bývají obvykle suchá (veškerý cukr prokvasil na alkohol), v případě výroby sladkého vína bývá obsah alkoholu velmi nízký (nepřekračuje 9%).
Obsah extraktu bývá kolem 18-20 g/l.
Cukernatost hroznů byla min. 19°NM
Kabinety jsou obvykle lehčí kvalitní vína, která jsou vhodná k běžnému stolování.