Říká se, že ve víně je pravda. Bohužel pravdou je, že ne každý dokáže tuhle pravdu najít. Jen poznáváním se člověk dokáže posunout dál. A proto chutnejte, poznávejte vína a nepřestávejte. Jen tak porozumíte.
Vinice je základ všeho. Tak jak k ní budeme přistupovat, tak se nám odvděčí. Jen bláhový by chtěl z mála moc. Tohle ve vinařství neplatí.
Příroda nám ukazuje, co a jak je třeba. Vnímejme ji, naslouchejme a nespěchejme. Tohle je jeden ze základů naší filozofie při výrobě vína.
Každé naše víno je stvořeno pro určitou příležitost. Proto vybírejte lahev vína intuicí nikoliv očima. Případně si nechte doporučit takové víno, které vám přinese radost.
Výběr z bobulí představuje kategorii nejvyšší přirozené zralosti.
Hrozny vyzrály min. na 27°NM a byly sklízeny ručně.
Vína vyšších přívlastků již nedosahují vyšší koncentrace cukru přirozeným zráním, ale přezrálostí, sesycháním na keři, cibébovatěním, vymrzáním, nebo sušením.
Bobulové výběry jsou často sladké s obsahem alkoholu kolem 12%.
Polosladká vína prakticky vždy přesahují 13% alkoholu, někdy i velmi výrazně. Extraktivnost bývá vysoká, kolem 25-30 g/l.
Pro vysokou kvalitu a obsah zbytkového cukru se výběry z bobulí nepoužívají pro běžné stolování, ale spíše ke slavnostním příležitostem nebo jako doplňky kvalitních dezertů.